Sporta diena Bērzgalē

SAMSUNG CSC        20.augustā Bērzgales pussaliņā pulcējās sporta un aktīvās atpūtas entuziasti un atbalstītāji.

Šogad sporta dienas galvenie organizatori bija Bērzgales bērnu un jauniešu centrs “Baterija” sadarbībā ar pagasta pārvaldes darbiniekiem. Galvenais uzsvars tika likts uz volejbola un futbola spēlēm, jo Rēzeknes novada izglītības pārvalde šogad piešķīra finansējumu diviem jauniešu iniciatīvu projektiem: futbola un volejbola aprīkojumu iegādei.

Pussaliņā uz sportošanu un atpūtu pulcējās 9 komandas no Bērzgales, Ilzeskalna, Vērēmu un Mežvidu pagastiem un kupls pulks individuālo sportotgribētāju. Dalībnieku vecums komandās bija ļoti plašs – no 11 līdz 50 gadiem. Komandas bija padomājušas par interesantiem nosaukumiem: 0,7, Stirna, Kapļi, Pokemoni, u.c.

Volejbola spēlei pieteicās 8 komandas, futbolam – 5, savukārt stafetē “Mokšernīka pastaiga” startēja 6 komandas.

Spēļu rīkotāji Bērzgalē tradicionāli pieturas pie sporta veidu nosaukumiem latgaliešu valodā. Šoreiz individuāli spēkiem varēja mēroties disciplīnās Vonoga acs, Oficiants reibuļī, Trōpeigōkīs īmetiejs, Precīzais ocumārs, u.c.  Līdz ar to intriga, ko nāksies darīt konkrētajā disciplīnā, saglabājās līdz pat sacensību sākumam.

Kā sporta dienas īpašais viesis tika uzaicināts ilggadējais Bērzgales sporta svētku sponsors Dainis Svece. Viņš bija parūpējies par pārsteiguma balvām dažu individuālo disciplīnu uzvarētājiem.

Jāteic, ka mani favorīti šajās spēlēs caur un cauri bija futbola komanda “Pokemoni” (paši jaunākie bērzgalieši), kuri intensīvi turēja līdzi lielajiem un nevienu vien bumbu pretinieka vārtos iesita ar savu veiklību un ļoti nopietno attieksmi pret spēli. Malači! Kaut arī šī komanda palika bez medaļām, pagasta pārvalde visiem komandas dalībniekiem pasniedza saldās mierinājuma balvas. Tādas pašas balvas saņēma arī otra komanda, kura mājās devās bez medaļām “Iļžukolna meitiņis+1”.

Pagasta pārvaldes darbinieki parūpējās par to, lai svētku dalībnieki varētu mieloties ar garšīgu uz ugunskura vārītu zupu.

Paldies brīvprātīgajiem jauniešiem un pagasta pārvaldes darbiniekiem par ieguldīto darbu pasākuma sagatavošanā un vadīšanā.

Bērzgales kultūras nama vadītāja Daila Ekimāne

Foto: Daila Ekimāne

Bildes skatīt galerijā