“Vara talants” Bērzgalē izskanējis

 Bērzgales kultūras namā 10. martā atkal kopā pulcējās jaunie talanti, lai šovā „Vara Talants 2023” atklātu savus talantus. Dziesmu, deju un prasmju šovs „Vara Talants” ir viens no pazīstamākajiem un lielākajiem bērnu un jauniešu pasākumiem Rēzeknes novadā. Šogad Talantu šovs pulcināja 35 izpildītājus un kolektīvus, vairāk nekā 200 dalībniekus no dažādām Rēzeknes novada skolām, jauniešu centriem, kultūras namiem un Rēzeknes pilsētas. Dalībnieki gan individuāli, gan grupās, gan kolektīvos atklāja savus dziedāšanas, muzicēšanas, zīmēšanas un dejošanas talantus.

Šovā piedalījās arī bērzgalieši – kultūras nama vokālais ansamblis “Karameles” (vadītāja Sigita Kuzmina) ar dziesmu “Runcis”, Irbe Bārbala Kārkliņa, kura spēlēja kokli un dziedāja tautasdziesmu.

Kopš 2022.gada marta patvērumu no kara plosītās Ukrainas Bērzgales pagastā radušas vairākas ukraiņu ģimenes. Kolesniku ģimene jau vairākkārt piedalās pagasta kultūras nama rīkotajos pasākumos. Talantu šovā Kolesniku dvīņu meitenes uzstājās kā duets “Vlada un Snežana”, kā arī trio “Stars Girls”, kur Vladislavai un Snežanai pievienojās Arina Žurbenko.

2022.gada vasarā bijusī vizuālās mākslas skolotāja Silvija Barkāne savās mājās Meirānos rīkoja vasaras radošas darbošanās, kur iesaistīja savas mazmeitas un brīvdienu mājās “Žubītes” dzīvojošōs ukraiņu bērnus. Šīs darbošanās rezultātā tika radīti bērnu zīmējumi. Talantu šovā Silvija ar meitenēm prezentēja savu vasaras veikumu un dziedāja kopīgu dziesmu ukraiņu valodā.

Pasākuma tehniskajam nodrošinājumam – koncerta dalībnieku ērtībām, lai būtu, kur apsēsties un nolikt savas personīgās mantas, tika izmantoti Nautrēnu apvienības pārvaldes īstenotā projekta “Kultūrai ārpus telpām” ietvaros iegādātie saliekamie soli un krēsli. Projekts īstenots ES ELFLA programmas ietvaros.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams EK tīmekļa vietnē.

Daila Ekimāne, Bērzgales pagasta kultūras pasākumu organizatore

Anita Rudziša, novada interešu izglītības speciāliste

Foto: Ilze Čudare – Sergejeva, jaunatnes lietu speciāliste

Vairāk bildes galerijā