“Ziemas pastkartes”

Gada gaidītākie, siltākie, jautrākie svētki – Ziemassvētki. Vieniem tie ir ziemas saulgrieži, kad saulīte sāk kāpienu kalnup un diena paliek garāka. Daudzi Ziemassvētku vakarā un Ziemassvētku dienā apmeklē īpašos baznīcu dievkalpojumus.

Tomēr, lielākoties, svētki tiek sagaidīti mājās brīvā, bet svinīgā noskaņā.

Kad mājās dāvanas jau saņemtas, pīrāgi apēsti, amatierkolektīvu ļaudis pulcējas kultūras namā, lai ar savu sniegumu iepriecinātu tuviniekus, radus, kaimiņus.

Bērzgalē šogad koncerts ar devīzi “Ziemas pastkartes” notika otro Ziemassvētku rīta pusē. Koncerts iesākās ar kultūras nama dziedātāju priekšnesumiem. Savas ziemas pastkartes lasīja un izdziedāja folkloras kopa, bērnu vokālais ansamblis “Karameles” un duets “Karameles”, sieviešu vokālais ansamblis “Azarpuče”. Savu apsveikumu pagasta ļaudīm svētkos sniedza pagastā mītošo Ukrainas iedzīvotāju bērni.

Koncerta otrajā daļā ar savām dziesmām priecēja viesmākslinieki – duets “Mediante”.

Kā jau Ziemassvētkos pienākas, labie Rūķi bija parūpējušies, lai ikviens čaklais pašdarbnieks saņemtu nelielu dāvaniņu. Kopīgi tika ēstas piparkūkas, garšīga plātsmaize un dzerts dzirkstošs šampanietis.

Paldies kolektīvu vadītājām Sigitai un Annai, ikvienam pašdarbniekam un viņu ģimenēm, tuviniekiem par atbalstu un pagasta kultūras dzīves atbalstīšanu!

 

Bērzgales pagasta kultūras pasākumu organizatore Daila Ekimāne.

Foto Indra Kroiče

Vairāk bildes galerijā