“Iesildīsim Ziemassvētkus”

Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad viss apkārt iegrimst baltā sniegā un miera atmosfērā. Šis svētku laiks ir piesātināts ar siltumu, mīlestību un kopā būšanas prieku. Ģimenes pulcējas kopā, tiek klāti bagātīgi galdi ar tradicionāliem ēdieniem, rotātas mājas ar gleznainām eglītēm. 25.decembrī ģimenes turpina svinēt svētkus apmainoties ar dāvanām un baudot laiku kopā. Baznīcas visā valstī rīko īpašus Ziemassvētku dievkalpojumus, kur iet kopā ģimenes un draugi, lai izteiktu pateicību un kopā baudītu svētku gaisotni.

Ziemassvētku noslēpums un burvība rodas ne tikai no dāvanām, bet arī no sirdsiltuma ar ko ļaudis dalās viens ar otru.

Arī mēs Bērzgalē iesildījām Ziemassvētkus ar burvīgu koncertu, kas saveda mūs visus kopā 25. decembra vakarā, lai kopīgi dalītos brīnišķīgajā Ziemassvētku noskaņā. Jūsu atsaucība un pozitīvais garastāvoklis radīja neaizmirstamu atmosfēru.

Vakaru iesākām ar Bērzgales pirmsskolas audzēkņu uzstāšanos. Ar prieku izbaudījām vietējo vokālo ansambļu “Azarpuče”, “Karameles” priekšnesumus vadītājas Sigitas Kuzminas vadībā. Bērzgales folkloras kopa dalījās ar ticējumiem par Ziemassvētkiem, kā arī izveda jautrā rotaļā. Ar aplausiem sagaidījām ciemiņus Verēmu vidējās paaudzes deju kolektīvu “Kūzuls” ar vadītāju Vinetu Āboliņu, un Feimaņu pagasta ritmiskās grupas “Karameles” ar vadītāju Ilgu Marejevu krāšņos priekšnesumus. Vakaru noslēdzām ar sirsnīgo Lilijas un Kristiānas dziedājumu. Visus apciemot bija ieradies arī pats Salavecītis, kas mīļi sagaidīja ikvienu apmeklētāju un piedāvāja iespēju iemūžināt šo burvīgo brīdi kopīgā foto.

Liels paldies visiem, kas ieradās, lai baudītu koncertu un, protams, arī liels paldies visiem koncerta dalībiekiem, kas padarīja šo koncertu tik jauku ar saviem priekšnesumiem.

 

Bērzgales pagasta kultūras pasākumu organizatore Gunta Rozenfelde-Matvejenko

Foto- Indra Kroiče, Ilze Čudare-Sergejeva

Vairāk bildes galerijā