Lieldienas 2024

Lieldienas ir laiks, kad mēs svinam atdzimšanu un pavasara ierašanos. Bērzgales kultūras namā Lieldienu pēcpusdiena piepildījās ar mūzikas un dejas burvību, kad uz skatuves uzstājās vokālie ansambļi “Azarpuče”, “Karameles” un Bērzgales folkloras kopa. Katrs ansamblis radīja unikālu noskaņu, piedāvājot savu priekšnesumu.

Tomēr vakara šarms nebija tikai ansambļu pārstāvēts, jo blakus pagasta iedzīvotājs Jānis Matvejenko uzstājās ar pašradītām trīs dziesmām, piešķirot personisku pieskārienu pasākumam. Viņa sniegums bija kā sirdi sildošs sveiciens no vietējā talanta.

Pasākumā bija arī vērojams jaunās paaudzes ieguldījums kultūras dzīvē – mazie tautu dejotāji pirmo reizi uzstājās uz kultūras nama skatuves, sniedzot skaistus priekšnesumus, kas piepildīti ar mīlestību. Liels paldies vadītājai Sintijai Gailumai.

Netika aizmirstas arī pagātnes bagātības – mīklas un ticējumi, kas mums atgādina par mūsu kultūras dziļumu un tradīcijām. “Uzmini nu” akcijas apbalvošanā iepazinām acīgākos minētājus.

Papildus muzikālajiem un deju priekšnesumiem pasākuma noslēgumā mazajiem koncerta dalībniekiem un apmeklētājiem bija iespēja doties rotaļās ar Lieldienu zaķiem. Šis pasākums bija ne tikai izklaidējošs, bet arī bagātinošs, sniedzot ieskatu gan mūsdienu mūzikas un dejas pasaulē, gan mūsu kultūras bagātībās un tradīcijās.

Liels paldies visiem koncerta dalībniekiem, par ieguldīto laiku un darbu.

 

Kultūras pasākumu organizatore Gunta Rozenfelde-Matvejenko

Foto Daila Ekimāne

Vairāk bildes galerijā