Bērzgales kultūras namam – 30

30-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c    Šogad Bērzgales kultūras nams dzīvo trīsdesmit gadu zīmē. Pārkāpt pāri teju trešdaļgadsimta slieksnim, novērtēt ieguldījumu un saskatīt nākotnes iespējas, uzstādīt mērķus, kuri sākumā liekas augstāki, nekā spējam sasniegt, meklēt iespējas un rezultātā saprast, ka esam komanda, kas spēj daudz. Tāds ir mūsu – darbinieku, kas šodien strādā kultūras namā, uzdevums.

Katrā darbā ir ļoti svarīgs ģimenes atbalsts, tādēļ vēlos pateikt paldies visiem kultūras nama darbinieku un pašdarbnieku tuviniekiem, kuri ir pieņēmuši, ka šis darbs, darbošanās amatiermākslas kolektīvos paņem laiku un enerģiju. Darbs kultūras namā ir dzīvesveids, kuru mēs paši izvēlamies. Esmu pārliecināta, ka, saņemot gandarījumu, tīkamu nogurumu savā darbā, mēs varam dot enerģiju un mīlestību arī saviem mīļajiem. Jo mūsu tuvinieki mums ir doti, lai dzīve būtu līdzsvarā – savs laiks darbam, savs ģimenei, savs – sev pašam. Par kultūras darbinieku bērniem, man šķiet, ir īpašs stāsts jebkurā kultūras iestādē, jo lielāko daļu bērnības un jaunības viņi pavadījuši namā, esot līdzās saviem vecākiem, veidojot pasākumus, apskaņojot un dekorējot, paši piedaloties pašdarbībā, sniedzot puķes vai vienkārši esot te – kultūras namā, kamēr rit darbs.

Bijušajiem un tagadējiem kultūras nama darbiniekiem, pašdarbniekiem un apmeklētājiem – katram ir savas pozitīvās emocijas par piedzīvoto trīsdesmit gadu garumā. Folkloras kopa ar saviem stāstiem, dejotāji ar piedzīvojumiem skatēs, olimpiādēs, festivālos un Dziesmu svētkos. Dziedošie, dejojošie, aktiermākslu pārstāvošie kolektīvu dalībnieki- jums katram ir savi stāsti, kas priecē sirdi. Un nav svarīgi, kurā gadā tas izdzīvots, svarīgi, ka šīs sajūtas glabājas jūsos uz mūžu. Laiks uzliek savus nospiedumus – kāds kolektīvs beidz pastāvēt, kāds rodas no jauna, taču vēlme kopt tradīcijas un tās attīstīt ir nepārejoša vērtība.

Esmu pateicīga dzīvei, ka man ļauts piepildīt ikdienu, jau 15 gadus strādājot kopā ar radošiem, uzticamiem un profesionāliem kolēģiem: pašdarbības kolektīvu vadītājiem, sporta un jaunatnes darba organizatoriem, kolēģiem pagasta pārvaldē, bibliotēkā, muzejā, komunālajā saimniecībā, skolā, pirmsskolas izglītības iestādē, brīvprātīgajiem palīgiem. Ar cilvēkiem, kuri ikdienā rūpējas, lai nams ir tīrs un sakopts, lai mūsu namam ir sava odziņa, ar ko tas atšķiras no citiem kultūras namiem. Tikai kopā, darbojoties komandā, šajos gados esam spējuši Bērzgalē organizēt lielus novada un republikas mēroga pasākumus, uzņemt vieskolektīvus no Latvijas un ārzemēm, paveikt lielos kultūras nama rekonstrukcijas un teritorijas labiekārtošanas darbus. Šogad atjaunošanas darbus paredzēts veikt koncertzālei.

Daudz laimes jubilejā, mūsu gaišais nams!

Un daudz baltu dieniņu, Laimiņa, dodi katram, kas ir pārkāpis šī nama slieksni!

Šogad, 22. oktobrī plkst. 15.00 aicinu sanākt kopā, atcerēties mūsu kultūras nama aizvadītos 30 gadus. Kā dāvanu jubilejā visiem kultūras nama darbiniekiem, pašdarbniekiem, apmeklētājiem pagasta pārvalde dāvina koncertu “Saules gaismā” (Elizabete Zagorska, Atis Auzāns, Jānis Lemežis, Ēriks Upenieks).

Daila Ekimāne

Bērzgales kultūras nama vadītāja