Zinību diena – 1. septembris PII

  IMG_2113      Dārzos krāšņi zied asteres, dālijas gladiolas… koka zaros  iekrāsojas pa kādai rudens lapai, tātad- aiz loga septembris un tas nozīmē, ka klāt- jaunais mācību gads.

 Arī šogad iestādē tika veikti  gan lielāki, gan mazāki remonti. Lielākie- jaunākās grupas guļamistabā: ieklāts lamināts, nokrāsotas sienas, izvākti vecie guļamistabas skapji  un iegādātas jaunas mēbeles. Aci patīkami priecē  bruģis pie centrālās ieejas  iestādē.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šajā mācību gadā iestādē tiks īstenota Vispārējā pirmsskolas izglītības programma.  Šogad iestādē reģistrēti 46 izglītojamie, no tiem 12 –  5-6gadnieki, 19 – trīs un 4 gadus veci bērni  un 15 – mūsu mazulīši vecumā no  1 līdz 2 gadiem. Iestāde strādās diennakts režīmā.

Mācību procesā, pirmsskolas izglītības posmā 2017./2018. mācību gadā, lai nodrošinātu mērķtiecīgu pedagoģisko darbību ir izvirzītas sekojošas prioritātes–

·        Globālo jautājumu integrācija izglītības procesā veicinot ilgtspējīgu domāšanu;

·        Aktualizēt  Latvijas valsts simtgades nozīmīgumu, apzinot Latvijas kultūrvēsturiskās vērtības un tradīcijas, tādējādi veicinot pirmsskolnieku patriotisko audzināšanu”

·        Vecāku un izglītības iestādes sadarbības veicināšana, dažādojot komunikācijas formas, iesaistot vecākus novitāšu ierosināšanā un ieviešanā.

Šis  mācību gads būs nozīmīgs arī iestādes pedagogiem, jo šogad notiks pedagogu intensīva apmācība,  lai no nākošā mācību gada varētu pāriet uz kompetenču izglītību. Lai to paveiktu, pedagogiem būs jāiepazīstas ar kompetenču izglītības saturu, apmācības metodēm, darba organizāciju.

           Zinību diena – 1. septembris. Pirmie  tematiskie svētki iestādē. Pie bērniem ciemos bija ieradies  Runcis Renārs /skolotāja Iveta Kopela/, kas ļoti gribēja iet uz skolu. Kā noskaidrojās, tad Runcis neprata ne skaitīt, ne rakstīt, ne lasīt, arī ar burtu pazīšanu Runcim neveicās. Tapāt izrādījās, ka viņš neprot komunicēt ar pārējiem, dalīties ar mantām. Kopīgās rotaļās un spēlēs, apspēlējot dažādas situācijas   bērni centās palīdzēt Runcim Renāram. Savukārt Runcis Renārs apsolīja, ka viņš katru dienu, tāpat kā iestādes bērni, ies uz dārziņu un centīgi  mācīsies. Grupu skolotājas bija pacentušās, lai, šai svētku reizē, katrs bērns saņemtu mazu, īpašu piemiņas  kartīti. Svētku izskaņā visi tika pacienāti ar svētku kliņģeri.

Gan bērni, gan darbinieki saņēma novēlējumu- visu gadu būt radošiem, draudzīgiem, veseliem, dzīvespriecīgiem, lai katru dienu pavada veiksme un vēlme mācīties, iegūt jaunas zināšanas, tās pielietot dzīvē.

 Bērzgales pirmsskolas izglītības iestādes  vadītāja Olga Jurčenko.

Bildes skatīt galerijā