Zibakcija “Esi aktīvs!” Bērzgales PII

    26. septembris Zibakcija “Esi aktīvs!” Bērzgales PII
Mērķis: Motivēt bērnus būt kustīgiem, veicināt fizisko aktivitāti un pozitīvu emocionālo saskarsmi, vairot izpratni par kustīguma ieguvumiem veselībai, darba dzīves kvalitātei. Populārākais sporta veids pasaulē- FUTBOLS. Tāpēc gandrīz visi vingrinājumi tika izpildīti ar bumbu.
Iestādē visas grupās notika sporta aktivitātes
Mazulīši no 1 līdz 2 gadiem – kopā 13 dalībnieki. Vispirms jautras rotaļas ar krāsainajām kļava lapām, tad bērni parādīja kā līst lietutiņš, kur lietus- tur arī peļķes. Lekšana pāri peļķēm, iešana pa šauru taciņu līdz bērni nokļūst pie lācēna. Lācēnam maiss ar bumbām, bet viņš nezina – ko ar tām drīt. Bērni tās met grozā, ripina vārtos, viens otram. Te zālē ieskrien zaķēns – pagaidiet, es arī atnesu bumbas, skrienot izkrīt grozs- un no tā izbirst āboli, bet tās nav bumbas, bērni palīdz salasīt ābolus, ( ar ēdienu nedrīst spēlētis) tāpēc visi tiek pacienāti ar āboliem saņem un medaļas
3-4 gadnieki- 9 bērni
Iesildīšanās- staigāšana pa rudens lapām, rotaļas ar tām. Kas sākās ar “F” –Futbols, bērni noklāj burta siluetu ar lapām, Izveido krāsainas bumbas, ar tām spēlē futbolu, tad seko bumbu “vadīšana” apkārt ķeģļiem, bumbas raidīšana vārtos. Par aktīvu līdzdalību pasākumā bērni saņem medaļas un audzinātāja ir uzcepusi lielu “F” pīrāgu.
5-6 gadnieki- 9 bērni
• Rotaļa “Plaukstiņas- kājiņas,
• Bumbas došana pa apli izdomājot vārdu ar ‘B”;
• Futbols ar papīra bumbu
• Rotaļa “Bumba kaimiņam, ne sunītim”
• Rotaļa ”Nogāz vālīti”
• Stafete ar bumbiņām
• “Rotaļa” Karstā bumba”
Noslēgumā pārsteigums- lapu kaudzē –ābolu sula. Bērni saņem medaļas, tiek cienāti ar sulu, bet no lapām jāsaliek “F” burts.

Bērni pasākumā guva daudz prieka, valdīja pozitīvas emocijas. Paldies skolotājām par ieguldīto darbu ZIB akcijas sagatavošanā un vadīšanā.

Bērzgales pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Olga Jurčenko.

Foto: I.Kopela

Vairāk bildes galerijā