Bērzgales pamatskolu apmeklē Laimdota Straujuma

11. maijā mūsu skolā viesojās 12. Saeimas deputāte, kādreizējā  Latvijas Republikas  Ministru prezidente  Laimdota Straujuma. Tikšanās notika ikgadējās akcijas „ Atpakaļ uz skolu ”ietvaros, kuras laikā Saeimas deputāti , atzīmējot Eiropas dienu, dodas  uz dzimtās puses skolām, lai stāstītu par Saeimas darbu un Eiropas Savienību.

Vispirms viņa atklāja, kāpēc izvēlējas tieši  Bērzgales pamatskolu. Izrādās, ka deputāti ar Bērzgales pagastu saista dzimtas saknes, Bērzgales pamatskolu pabeidzis arī viņas tēvs.

Tikšanas laikā Laimdota Straujuma pastāstīja par Saeimas darbu, iepazīstināja ar  ES vēsturi un tagadni. Pārrunāja ar skolēniem par skolas dzīvi, mācībām un nākotnes plāniem. Dalījās pieredzē  ar savām  skolas  laika atmiņām. Noskaidroja arī skolēnu viedokli par mācību uzsākšanu no 6 gadu vecuma.

Skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus un pašiem atbildēt uz deputātes uzdotajiem jautājumiem. Gan par  saturīgu jautājumu uzdošanu, gan  pareizas atbildes sniegšanu skolēni saņēma pildspalvas ar Saeimas logo.

Šādas  tikšanas  skolēniem palīdz labāk saprast, kā darbojas Eiropas Savienība un valsts pārvalde.

Bērzgales pamatskolas skolotāja Gunta Kopeika

Foto Gunta Kopeika

Vairāk bildes galerijā