Jaunieši ciemojas pie Bērzgales uzņēmējiem un saimniekiem

Projekta ”Savs pagasts – motivējošs pagasts” ietvaros 27. augustā turpinājām iepazīties ar Bērzgales pagastā dzīvojošiem un strādājošiem uzņēmējiem.

Pirmdienas rītā mūs apciemoja Izglītības uzņēmējdarbības kontaktpunkta komercdarbības speciāliste Sanita Zunda. Lekcijas laikā jaunieši tika iepazīstināti ar aktuālākajām biznesa idejām mūsdienās, projektu iespējām jauniešiem uzņēmējdarbības uzsākšanai. Sanita vadīja arī ideju ģenerēšanas meistarklasi. Tālāk devāmies uz suņu audzētava ‘’Meirānu krasts’’ kur apskatījām kā var izveidot un vadīt tūrismu laukos. Meirānu ezera krastā ir viesu mājas ar atsevišķiem voljēriem priekš suņiem, lai dodoties atpūtā saimniekiem savi mīluļi nav jāatstāj mājā. Īpašnieki arī nodarbojas ar suņu šķirnes ‘’Aļaskas malamuts’’ audzēšanu. Plašs aktīvas atpūtas piedāvājums gan ziemā, gan vasarā. Tad devāmies pie Konstantīna Bindju – individuāls uzņēmējs, kura hobijs un bizness ir pīto grozu un trauku izgatavošana. Mums pastāstīja un parādīja kā no klūgām iegūst krāšņus, praktiskus grozus un citus saimniecība izmantojamus traukus. Apskatījām arī  Konstantīna savām rokām celto lūgšanu namiņu.

Projekta mērķis bija parādīt jauniešiem labus piemērus, kā vietējie uzņēmēji un zemnieki paša spēkiem un komandā var izveidot mazus uzņēmumus vai pat saimniecības. ‘’Ir jārok dziļāk sevī un jāapjauš, ka arī mēs varam paveikt daudz.’’

Jaunatnes lietu speciāliste Ilze Čudare

Foto Ilze Čudare

Vairāk bildes galerij