Atkritumu šķirošana

atkritumu šķirošana (1)Atkritumu šķirošana sākas tieši ar tevi!

     12.janvārī skolā notika izglītojoša lekcija par atkritumu šķirošanu. Lekciju vadīja SIA” ALAAS” pārstāvji Edīte un Juris. Šajā lekcija piedalījās gan jaunāko, gan vecāko klašu skolēni. Lekcijā tika parādītas vairākas prezentācijas kā tiek pārstrādāti dažādi atkritumi.
Arī mūsu pagastā ir iespēja šķirot atkritumus. Novietnē pie trīs stāvu mājas ir iespēja izmest stiklu, plastmasu un papīru bez maksas. Atkritumu šķirotava ir pieejama jebkuram pagasta iedzīvotājam.
Lekcijā stāstīja, ka:

STIKLS
Drīkst mest:
stikla pudeles (bez metāla korķiem);
stikla burkas (bez metāla vākiem), logu stiklu.
Nedrīkst mest:
keramikas izstrādājumus, spoguļstiklu, auto stiklu, netīru, krāsotu stiklu.

PAPĪRS
Drīkst mest:
biroja papīru, avīzes, žurnālus, grāmatas, kartonu, kartona kastes (saplacinātas).
Nedrīkst mest:
netīru vai slapju papīru, kartonu, laminētus papīra izstrādājumus, papīrus ar metāla ātršuvējiem, saspraudēm, tetrapakas.

PLASTMASA
Drīkst mest:
plastmasas pudeles (saplacinātas), PET pudeles (saplacinātas), plastmasas maisiņus, plēves u.c. tīrus plastmasas iepakojumus.
Nedrīkst mest:
Rotaļlietas, eļļas pudeles, netīru iepakojumu ar pārtikas produktu atliekām (krējuma un margarīna trauciņus). u.c. mājsaimniecībā izmantojamus plastmasas priekšmetus (vienreizējās lietošanas traukus, skābbarības ruļļu plēves, olu kastītes, u.c.)

Īpaša uzmanība jāpievērš! Ja šķirošanas atkritumu konteinerā tiks mesti sadzīves atkritumi, tad SIA “ALAAS”, izvedot atkritumus, iekasēs maksu kā par sadzīves atkritumiem!
Lekcijas beigās visi skolēni bija sadalīti komandās, kur tika pārbaudītas viņu zināšanas un sapratne par atkritumu šķirošanu.
Labākai komandai nebija nevienas kļūdas, bet pārējām komandām kļūdu bija ļoti maz. Labākie saņēma pildspalvas un mazus konteinerus sīkumu glabāšanai. Lekcija bija ļoti noderīga un interesanta.

atkritumu šķirošana atkritumu šķirošana (2)