Bērzgales kultūras namā notika tautas deju kolektīvu skate un “Vara talants”

Marts Bērzgales kultūras namā notikumiem bagāts mēnesis. 6.martā, gatavojoties 2020. gada Skolēnu dziesmu un deju svētkiem, skatē dejotprasmi žūrijai rādīja Rēzeknes un Viļānu novadu skolu tautas deju dejotāji.

Jau no agra rīta kultūras namā sanēja kā bišu stropā – vairāk kā 440 skolēni iemēģināja deju skatuvi, pucējās un posās skatei, uzklausot vadītāju norādījumus.

Pirmie žūrijas priekšā stājās mazākie dejotāji, priecējot skatītājus ar jautrām dejām “Kas dārzā”, “Tēva dēli”, “Cimdu pola” un citām. Savukārt daudz staltāku un iznesīgāku deju soli rādīja vecāko klašu deju kolektīvi, dejojot dejas “Sacensību danči”, “Paunu kule”, “Es čigāna meita biju” un citas.

Savukārt 8. martā kultūras namā pulcējās kolektīvi un individuālie izpildītāji no Rēzeknes un Viļānu novadu skolām, lai rādītu savas prasmes dažādos skatuves žanros. Skatītāji varēja redzēt un dzirdēt gan vokālistus, gan netradicionālo deju dejotājus, gan instrumentālos ansambļus. Bērzgales pagastu šajā koncertā pārstāvēja Samanta Vagina ar  pašas iestudētu deju, kultūras nama līnijdeju grupa “Gingerry” un vokālais ansamblis “Karameles”.

Bērzgales kultūras namā ir viena no lielākajām un plašākajām skatuvēm novadā, tāpēc tiek plaši izmantota ne vien pagasta, bet arī novada mēroga pasākumiem. 2017. gadā koncertzāle tika atjaunota ES ELFLA fonda finansējuma ietvaros.

Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams EK tīmekļa vietnē.

Bērzgales kultūras nama vadītāja  Daila Ekimāne

Foto Ilze Čudare