Bērzgalē spēlē novusu

23.martā Bērzgales kultūras namā novusa spēles interesenti pulcējās uz sesto Bērzgales pagasta novusa turnīru. Kopumā turnīrā piedalījās 16 šīs spēles cienītāji no Bērzgales un Nautrēnu pagastiem, Rēzeknes, Viļāniem, Rīgas, tostarp divas daiļā dzimuma pārstāves. Dalībnieku vecums bija visai plašs – no 19 līdz teju vai 80 gadiem.  Netrūka arī līdzjutēju.

Turnīra ierosinātājs un sponsors ir brīvdienu māju “Žubītes” īpašnieks Dainis Svece sadarbībā ar Bērzgales pagasta pārvaldi. Galvenais tiesnesis – pagasta sporta organizators Oļegs Žukovs. Netrūka arī līdzjutēju. Ar apsveikuma uzrunu turnīru atklāja Bērzgales pagasta pārvaldes vadītājs Arvīds Dunskis.

Jāteic, kopumā zālē valdīja draudzīgs sacensību gars. Arī sievietes turēja līdzi vīriem un rezultāti neizpalika: I vieta un kauss – rīdziniekam Gunāram Bebrišam, II vietu spraigā cīņā ieguva viļānietis Gunārs Arbidāns. Spraiga un interesanta cīņa norisinājās par 3. – 4. vietu starp Bērzgales jaunieti Raiti Romanovu un rēzeknieti Gaļinu Boļšakovu. Rezultātā jaunība piekāpās pieredzei un III vietu ieguva Gaļina Boļšakova. Šie prasmīgie novusa spēlētāji saņēma sponsora Daiņa Sveces sagādātās medaļas un balvas. Pārsteiguma balvu saņēma arī IV vietas ieguvējs Raitis.

Pats turnīra ierosinātājs Dainis Svece ierindojās 5.vietā.

 

Kultūras nama vadītāja Daila Ekimāne

Foto Daila Ekimāne