Meteņi PII

       20160209_103546 (Копировать)Kā zināt, tad janvāris šogad bija bagāts ar sniegu un salu, kupenām un jaukām izklaidēm bērniem. Bērni varēja pikoties, braukt ar slēpēm, slidot, celt sniegavīrus. Bet Meteņos, kad vajadzēja sniegu, kad mēs bijām plānojuši aktivitātes laukā – ārā lija lietus. Bet vai tad laika apstākļi var traucēt bērnu darbošanās un varēšanas priekam?
9. februārī- Metiņi. Kā jau rakstīju , ka šo aktivitāti bijām plānojuši kā sporta svētkus laukā. Bet daba ieviesa savas korekcijas un mēs tos svinējām zālē. Metenis /skolotāja Vivina/ aicināja visus rotaļā, kurā mēģināja saputināt sniegu, uzcelt sniegavīru, brist pa kupenām, papikoties.
Ticējumi vēsta ka, Meteņos ir jāēd pankūkas un jāapciemo tuvi un tāli radi, Kā to izdarīt! Skolotāja Elita- atrada tam risinājumu , organizējot stafeti ar sapucēšanos- hūtes uzlikšanu galvā, skrējienu ar pankūku šķīvī un sasveicināšanos.
Vēl Meteņos vajagot braukt no kalna un vizināties ar ragavām. Palīdzēja skolotāju Elitas un Vivinas izdoma, kas no vecajām segām un auklas sameistaroja ragavas. Ar tām bērni vizināja lelles, savukārt audzinātājas izvizināja bērnus. Lai gads būtu bagāts Metenis katram uzdāvināja baltu pogu, bet lai tas būtu veiksmīgs , viņš lūdza bērnus tās izkrāsot , savukārt, lai tajā valdītu draudzība un miers- tās savērt. Tā sanāca skaistas pogu krelles. Šogad zāles noformējumā ir daudz sniegavīru, bet tā kā laiks ārā paliek arvien siltāks, sniegs un visi sniegavīri ir izkusuši , katrs bērns saņēma sūtījumu no sniegavīra -Sniegavīra medaļu. Bet, lai paliktu labas atmiņas- ieradās mazais Sniegavīrēns, kurš līdzi paķēris mazu saldumiņu ar bērnus uzcienāt. Bērni apsolīja neaizmirt ziemas priekus, sniegavīrus un šo tikšanos.

PII vadītāja Olga Jurčenko

Foto Jolanta Polukejeva

Bildes skatīt galerijā