Radošo darbu akcija – konkurss “Veltījums Bērzgales bērzam”

Pašlaik norit darbs pie Bērzgales pagasta identitātes zīmes izstrādāšanas. Tai pamatā būs Silvijas Barkānes izstrādātā un mūsu iecienītā bērza lapiņa. Identitātes zīmes pamatā tiek ņemta teika par Bērzgali un stāsts par Latvijas Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa vizīti Bērzgalē 1936.gadā (avots: grāmatā “Bērzgales novads” apkopotie muzeja materiāli). Identitātes zīmi izstrādā māksliniece Daina Salmiņa.

Lai papildinātu Bērzgales bērzu stāstu, tiek izsludināta radošo darbu akcija – konkurss “Veltījums Bērzgales bērziem”. Ikviens – kā liels, tā mazs –aicināts piedalīties un iesniegt radošo darbu pēc saviem ieskatiem un spējām: jebkura veida literāru sacerējumu, muzikālu kompozīciju, zīmējumu, gleznu, foto, kolāžu, veidojumu sīkplastikā vai mālā vai jebkādā citā tehnikā veidotu darbu.

Darbus var iesniegt līdz 20.martam. Tie tiks apkopoti un sagatavota izstāde, kuru paredzēts izstādīt aprīlī. Balvas par piedalīšanos saņems visi dalībnieki. Tās tiks pasniegtas Lieldienās. Īpaši veiksmīgi izstrādātiem darbiem iespēja saņemt speciālbalvas.

Tuvāku informāciju saņemt un darbus iesniegt var Bērzgales kultūras namā, bibliotēkā vai Antona Rupaiņa muzejā.

 

Bērzgales KN vadītāja Daila Ekimāne