Bērzgalē par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas 33. gadaienai un Bērzgales 555. gadaienai iestādīti 12 veidu bērzi

Bērzgalē jau par tradīciju kļuvis 4. maijā – Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas svētkos labiekārtot pagasta sabiedriski pieejamo ārtelpu. Jau trešo gadu ar devīzi “Bērzgalē bērziem būt!” tiek stādīti bērzi. Šogad iesākām veidot bērzu kolekciju. 12 dažāda veida bērzi tika nopirkti stādaudzētavā “Mežarasas”. Rīta pusē iedzīvotāji, apbruņojušies ar lāpstām un spaiņiem, pulcējās laukumā pie dīķiem. Iesākumā kultūras pasākumu organizatore sveica sanākušos svētkos un pastāstīja par bērziem, par to nozīmi, izmantošanu, par ieceri, veidot bērzu kolekciju. Kā pirmie kolekcijā iedzīvotājus priecēs zemais bērzs, Ķīnas bērzs, Himalaju bērzs, bērzi ar lapām gan dzeltenā un purpura krāsā, gan ar šķeltām lapām, un citi.

Pēc labi padarīta darba talcinieki pulcējās uz tējas tasi un garšīgu pašu dalībnieku sarūpētu cienastu pie balti klāta galda.

Priecē, ka šī tradīcija – Baltā galdauta svētki Latvijas Valsts otrajā dzimšanas dienā – iesakņojusies iedzīvotāju vidū. Jau vairākus gadus pie kopīga svētku galda pulcējas iedzīvotāji Bērzgales ciema ziemeļu rajonā.

 

Daila Ekimāne

Foto Daila Ekimāne, Skaidrīte Apeināne, Māris Justs

Vairāk bildes galerijā