Aizvadīta mājas kafejnīcu diena “Bērzgales muižā”

Bērzgalē turpina svinēt 555.gadadienu!

Interesanta un ar daudzveidīgām aktivitātēm 12.augustā ir aizritējusi nakts kino kafejnīca “Bērzgales muižā”. Katrs varēja atrast sev piemērotāko nodarbi- bērniem lielās dārza spēles, mākslas cienītājiem – Baibas Matvejenko gleznu izstāde, gardēžiem – gardi našķi, ko piedāvāja vietējie uzņēmēji: ēdnīca “Rīts”, IK “Lauku garša”, IK “Zelta rika”, amatnieka Konstantīna Bindju klūgu pinumi.

Baudot našķus, risinājās sarunas par kino veidošanu. Dokumentālā kino tapšanas pasaulē klātesošie varēja ielūkoties caur kinooperatora, kino režisora Ivara Selecka stastījumiem. Iestājoties tumsai, bija iespēja noskatīties viņa jaunāko dokumentālo filmu “Zemnieki” un romantisko mākslas filmu”Motociklu vasara”.

Apmeklētāja Silvija Barkāne: “Izcili izdevies pasākums! Ideāli laika apstākļi-rietošās saules stari oranži sārtos toņos iekrāsoja daudzkrāsaino telšu cepures un dalībnieku sejas. Visiem pietika vietas pie galdiņiem un moderniem koka krēsliem. Neuzbāzīgs mūzikas fons ļāva omulīgi risināt sarunas. Mazie bērni ik uz soļa paši atrada nodarbes pie daudzajām spēlēm un ar savu čivināšanu pat netraucēja pieaugušos ne brīdi. Katrs stūrītis bija pārdomāts, izdomāts un gaumīgi noformēts! Un kur vēl mājas kafejnīcu piedāvājums! Tikšanās ar izcilo novadnieku Ivaru Selecki! Filmas baudīšana dabā uz lielā ekrāna! Tas viss kopā bija milzīga bauda! Saku milzīgu PALDIES Dailai un Skaidrītei par tik augsto līmeni pasākuma organizēšanā (tā strādā priekš savējiem). Paldies Rasmai, Zigai un Zelta Rikai par mūsu garšu lutināšanu! Paldies visiem bērzgaliešiem,kuri strādāja, lai šis pasākums godam izdotos! Paldies arī tiem cilvēkiem,kuri izdomāja, ka var rīkot šādu mājas kafejnīcu dienu!

Jau sāku gaidīt nākošo gadu!”

 

Sagatavoja Antona Rupaiņa muzeja vadītāja Skaidrīte Apeināne

Foto: Skaidrīte Apeināne, Ilze Čudare – Sergejeva, Daila Ekimāne

Vairāk bildes galerijā