Jauniešu iniciatīvu projekts”Esi uzņēmīgs laukos” ir noslēdzies

 31. jūlijā un 1.augustā projekta ”Esi uzņēmīgs laukos” ietvaros apmeklējām saimniecību ‘’Obelisk Farm’’ Dekšāru pagastā. Tā ir maza kaņepju saimniecība, kas ir attīstījusies par plaukstošu biznesu, kas specializējas pilnvērtīgu kaņepju produktu ražošanā un sniedz citiem nepieciešamos rīkus un informāciju par industriālajām kaņepēm. Tur bija iespēja apmeklēt muzeju un degustēt veselīgos  kaņepju produktus.

Tad devāmies pie mājražotājas Velgas Sarmules Dricānu pagastā. Viņai pieder uzņēmums SIA „Cukurella ”, kura galvenais darbības virziens ir dažādu konditorejas izstrādājumu gatavošana. Jauniešiem bija iespēja pašiem gatavot kārumus.

Dvāmies uz Kaunatas pusi, kur bija iespēja tikties ar ‘’Safira L’’ saimniekiem. Tas ir neliels pārtikas ražošanas uzņēmums, kas veidots, lai dalītos ar katru no jums savā pieredzē un zināšanās par augu valsts izcelsmes produktiem. Viņi ir pārliecināti: “Mēs esam tas, ko mēs ēdam”! Svarīgi, lai mēs savā ikdienas uzturā iekļautu veselīgus produktus, kas nodrošina nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, lai tie būtu garšīgi, viegli un ērti izmantojami un dažādotu ikdienas ēdienkarti.’’ Jauniešiem šeit bija iespēja apskatīt tūrisma objektus un zirgu saimniecību. Ka arī pagatavot ko patiešām veselīgu un gardu.

Projektu noslēdzām ar aizraujošu, aktīvu, galvu reibinošu un emociju piepildītu atpūtu šķēršļu trasē “Rāznas priedes” Rāznas nacionālajā parkā. Jaunieši pārbaudīja savu fizisko sagatavotību.

Katrs no apmeklēto uzņēmumu saimniekiem dalījās ar saviem pieredzes un biznesa veidošanas stāstiem, tādējādi motivējot jauniešus attīstīt arī savas idejas un nospraust dzīvē mērķus, kas saistīti ar saimniekošanu dzimtajā novadā.

Dzīvē nav nekā neiespējama, ja tu esi mērķtiecīgs un aktīvs.

Jaunatnes darbinieks Ilze Čudare-Sergejeva

Foto Ilze Čudare-Sergejeva, Gunta Rozenfelde-Matvejenko

Vairāk bildes galerijā