Sporta diena PII 2016

 a_005-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d1%8c    Bērzgales pirmsskolas izglītības iestādē  27.09.2016. sporta aktivitātes

5-6 gadīgajiem bērniem

Saimniece (skolotāja) aicināja bērnus piedalīties rudens talkā. Bērni tika sadalīti 2 komandās- „Rausīši” un „Zaķēni”. Komandām bija stafete dārzeņu vākšanā, kartupeļu šķirošanā. Vajadzēja arī lekt maisā un vārīt pupiņu zupu. Pēc tam komandas  skrēja krosiņu uz dārzu un vāca ābolu ražu. Darbu nobeigumā no rudens ziediem tika izveidotas Jumja zīmes. Par aktīvu sportošanu bērni saņēma medaļas, saimniece visus pacienāja ar sviestmaizēm, burkāniem un upeņu dzērienu.

3-4 gadīgiem bērniem

Ciemos  ieradās Ēžu mamma (skolotāja)  un aicināja bērnus piedalīties ziemas krājumu sagatavošanā. Vispirms bērni lasīja ābolus. Tad devās sēņot, vācot  iepriekšējās nodarbībās gatavotās sēnes. Sapūta vējš- un no zariem nobirdināja pīlādžogas, bērniem, pārvarot šķēršļus, vajadzēja nokļūt pie tām un  ar knaģiem uzlasīt tās. Ezim liels kārums ir čiekuri, bērni tos ezim sameta taisni “alā”. Ežu mamma pateicās bērniem par palīdzību un uzdāvināja katram medaļu un visiem- lielu ābolu grozu.

1-2 gadīgiem bērniem

Sporta zālē  viņus gaidīja Lācēns, kurš bērnus aicināja bērnus pabradāt pa rudens lapām, salasīt tās, padejot ar tām. Bērni lācēnam savāca bumbiņas , pārvarot šķēršļus- izlienot un pārkāpjot tos.  Kā  balva par palīdzību-  āboli, kas  mazuļiem ļoti garšoja.

PII skolotāja Vivina Kaļva

Bildes skatīt galerijā