Zelta kāzas Bērzgalē

Tālajā 1968.gada 18. februārī gredzenus mijuši bērzgalieši no Pūrisku sādžas – Anna un Valentīns Adijāni. Laulājušies Bēŗzgales Svētās Romas katoļu baznīcā, salaulājis jauno pāri priesteris Jāzeps Cibulis.

(Priesteris Jāzeps Cibulis nostrādāja Bērzgales draudzē 20 gadus, no 1951.gada 12. aprīļa līdz pat 1971.gada aprīlim.  1971.gadā  Jāzeps. Cibulis tika  pārcelts uz Sarkaņu draudzi, kur arī mira un tika apbedīts Sarkaņu draudzes kapsētā.)

Anna un Valentīns izaudzinājuši  3 bērnus, dēlus: Juri un  Andri,  meitu Mariju. Ir 6 mazbērni: Ieva, Agnese, Viktorija, Artūrs, Katrīna un Kaspars. Ieva un Agnese jau strādā, pārējie četri mazbērni vēl mācās.

Zelta kāzas Bērzgales baznīcā notika 2018. gada 18. februārī. Anna atceras, ka arī 1968.g.18.02., kad viņi laulājās pirmo reizi, bijusi svētdiena, tikai nebijis gavēņa laiks. Tā kā šogad katoļiem ir jau gavēņa laiks, un Adijānu ģimene ievēro katoļu tradīcijas, tad nekādas lielas svinības nebija paredzētas, bet ģimenes lokā Zelta kāzas baznīcā notika.

Annu un Valentīnu Adijānus piecdesmitajā kāzu jubilejā laulāja un deva svētību  priesteris Andris Jonāns.

Piedalījās bērni, mazbērni un draudzes locekļi, kuri šajā svētdienā bija sanākuši baznīcā uz Svēto Misi.

 

Anna un Valentīn, sveicam  ZELTA  kāzās !

Lai  Jums stipra veselība, saskanīgs mūžs visus turpmākos dzīves gadus!

 

Bērzgaliešu vārdā muzeja vadītāja O.Pekša

Foto: K. Adijāne

Vairāk bildes galerijā