Vecvecāku pēcpusdiena PII

 

  9.februārī,  iestādē pulcējās vectētiņi un vecmāmiņas uz “Cepuru balli”  Šim pasākumam bērni gatavojās ar lielu atbildības sajūtu. Tika taisīti apsveikumi, darbi izstādei. Vecāko grupu bērni aplicēja vecvecāku portretus, bet paši mazie- izrotāja “cepuri un kaklasaiti” . Katra grupa gatavoja apsveikuma koncertu,  5-6 gadnieku apsveikums –retro stilā, 3-4 gadnieki- uzsvars tika likts uz savstarpējām attiecībām, bet paši mazākie imitēja ikdienas dzīvi. Kā jau īstā cepuru ballē, arī katras grupas bērniem bija īpašas cepurītes.

Pēc apsveikuma koncerta, vecvecākiem bija jāpastāsta, kāpēc pasākumam viņi izvēlējās tieši šo cepuri, par ko katrs saņēma Suminājuma rakstu. Pēc tam vecvecāki, izvēles kārtā, rādīja savas prasmes bižu pīšanā, žonglēšanā ar baloniem, mazbērna portreta zīmēšanā. Pēc šiem pārbaudījumiem sekoja svētku mielasts, kura laikā tika izdziedātas dziesmas, kuras nosaukums sākas ar konkrētu burtu, attīts “Uzdevumu kamols”, kurā bija ietīti dažādi uzdevumi, kaut vai: “Pastāsti savu blēņu stāstu, iemīļotāko vakara pasaciņu; padalies ar interesantāko recepti, nodziedi šūpuļdziesmu…” 

Kā allaž šī tikšanās bija miera, labestības un prieka pilna. Vecvecāku acis mirdzēja.  Tajās  bija redzams gandarījums, milzīgs prieks  un mīlestība par mazbērnu veikumu.

Sagatavoja O.Jurčenko

Foto A. Potaše

Vairāk bildes galerijā